Itsenäistymisprosessi on tärkeä osa nuoren kehitystä ja kasvua aikuisuuteen. Lastensuojelulain mukaan sijoitetuilla nuorilla on oikeus jälkihuoltoon 25- ikävuoteen asti. Lastensuojelun jälkihuollon tuki toteutetaan yksilöllisen itsenäistymissuunnitelman pohjalta yhteistyössä nuoren ja hänen sosiaalityöntekijänsä kanssa. Jälkihuollon palveluita tuotamme Hämeenlinnan ja Keski-Uudenmaan alueilla.

Perttulan palveluasumisen yksikkömme Hämeenlinnassa on suunnattu lastensuojelun jälkihuollon tehostetuksi tukimuodoksi erityisesti vahvaa psyykkistä tukea ja arjen sekä elämänhallinnan tukea tarvitseville nuorille aikuisille. Perttulan palveluasunnon toiminnassa korostuu psykososiaalinen kuntoutuva työskentely ja itsenäistymistä ja omaa elämänhallintaa tukeva arki. Paritalossa sijaitseva 100m2 soluasunnossa on omat huoneet 3:lle nuorelle aikuiselle. Palveluasunnossa on aikuinen päivällä arkisin vähintään 8h päivässä. Asukkaille on järjestetty myös puhelinpäivystys yöaikaan ja viikonloppuisin kriisitilanteiden varalle. Palveluasumiseen liitetyn itsenäistymistyöskentelyn tavoitteena on kuntoutuminen ja elämänhallinnan harjoittelu tavoitteena itsenäisempi asuminen.

Yrityksellämme on saatavana lisäksi useita jälkihuollon tukiasuntoja alueella, jotka soveltuvat intensiivistä tukea tarvitseville nuorille aikuisille. Nuoren tuentarve määritellään ja toteutetaan yhdessä tehdyn jälkihuollon suunnitelman pohjalta. Tukipalveluita voidaan täydentää muilla yrityksen palveluilla. 

Kevyempänä tukimuotona toimivat omat itsenäiset jälkihuollon tukiasunnot. Asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä tai pieniä kaksioita. Asunnot sijaitsevat etsimme asunnon nuorelle yhdessä hänen kanssaan ennen muuttoa. Tukikäynneistä sovitaan jälkihuollon suunnitelman yhteydessä. 

Jälkihuollon tukipalveluita toteuttavat kaikki perhetyöntekijämme:

Mari Lahtinen

Palvelualue esimies, Työnohjaaja
050 3293 790
Kanta-Häme
Lastensuojelun asiakasohjaus ja -neuvonta

Petri Heikkilä

Perhetyöntekijä, Työnohjaaja
050 329 2705
Uusimaa

Timo Kortelainen

Perhetyöntekijä, psykiatrinen sairaanhoitaja
040 5372 818
Kanta-Häme, Uusimaa

Saija Jalassuo

Perhetyöntekijä, Lasten sairaanhoitaja
050 3753 837
Kanta-Häme

Miia Päivikkö

Perhetyöntekijä, lähihoitaja
050 9113 903
Keski-Uusimaa

Margita Barkas-Heikkilä

Perhetyöntekijä
050 3624 384
Kanta-Häme

Jarmo Vesterinen

Perhetyöntekijä, yhteisöpedagogi
050 3172 657
Kanta-Häme, Uusimaa

Juha-Pekka Heikkilä

Perheterapeutti
040 5788 161
Kanta-Häme, Uusimaa
Perheterapiapalvelut

Jani Rantanen

Perhetyöntekijä
0503430890
Kanta-Häme, Uusimaa

Saija Halin-Uula

Perhetyöntekijä, sosionomi
050 - 3457 570
Kanta-Häme, Uusimaa

Lastensuojelun jälkihuollon tukiasunnot ja -palvelut