Verkkotyönohjaus – työnohjausta videoneuvotteluyhteydellä

Verkkotyönohjaus tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun erityisesti itsenäistä asiakastyötä tai esimiestyötä tekeville työntekijöille ja johtajille. Yksilötyönohjauksessa työnohjaajan ja työnohjattavan välinen videoneuvottelu tuntuu luontevalta yleensä ensimmäisestä työnohjauksesta alkaen. Työryhmien ja tiimien verkkotyönohjauksissa uudenlaisessa ja intensiivisessä vuorovaikutuksessa voi aluksi vaikeata löytää omaa rytmiä ja tapaa kytkeytyä keskusteluun. Yleensä harjoitteluun menee 1-2 ohjauskertaa. Kokemuksemme mukaan palaute verkkotyönohjauksista on ollut positiivisen yllättynyttä, ”sehän oli tosi toimivaa ja sujuvaa”.

Onnistunut verkossa toteutettu työnohjaus ei edellytä työnohjattavilta erityisen tehokasta tietokonetta tai erityisiä tietoteknisiä taitoja. Verkkotyönohjauksen prosessi aloitetaan tarvittaessa ilmaisella harjoittelukerralla, jolloin varmistetaan myös teknisten välineiden toimivuus. Ryhmien ja työyhteisöjen työnohjauksissa voi mukana olla kukin omalla koneellaan tai ryhmä voi liittyä yhden kameran kautta videoneuvotteluun. Vakaa ja riittävän nopea verkkoyhteys sekä nykyaikaisen kannettavan tietokoneen, puhelimen tai tabletin kamera riittävät yhdelle osallistujalle. Yhdeltä laitteelta liittyville ryhmille suosittelemme lisäksi hieman laadukkaampaa videokameraa. Ohjauksen aikana on hyvä varmistaa tilan häiriöttömyys ja ohjattavan työrauha. Käytämme ohjauksissa tietoturvallisia verkkoneuvotteluratkaisuja.

Suosittelemme verkkotyönohjausta erityisesti työssäjaksamisen tukimuotona tai lisämahdollisuutena kehittää omaa työtään organisaatioissa, joissa työntekijöiden työnkuva on vahvasti muuttuva ja työnkuva erityisen kuormittava. Työnohjauksen muotona verkkotyönohjaus mahdollistaa joustavan työskentelyn ja soveltuu niin kriisityöskentelyyn kuin pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Pyydä tarjous omasta, työyhteisönne tai koko organisaationne verkkotyönohjauksista.

 

Jyrki Jalassuo

Toimitusjohtaja, Työnohjaaja
040 5642 859
Etelä-Suomi
Asiakas- ja palveluohjaus, kuntayhteistyö, palvelusopimukset, hallinto, laskutus, henkilöstöhallinto, työnohjaus, työyhteisösovittelu

Saija Jalassuo

Perhetyöntekijä, Työnohjaaja
050 3753 837
Hyvinkää, Nurmijärvi, Tuusula, Kanta-Häme