Laskeskelin jokunen aika sitten, etsiessäni nuorisokodillemme uutta työnohjaaja, olleeni työurani aikana vähintään kymmenen eri työnohjaajan ohjattavana. Joukkoon mahtuu niin yksilö-, työyhteisö kuin johdon ohjausprosessejakin ja ohjaussuhteiden kestotkin vaihtelevat puolesta vuodesta aina viiden vuoden mittaisiin työnohjauksiin asti. Joukkoon mahtuu yhtä monta erilaista kokemusta kuin ohjauprosessiakin on, niin hyviä kuin huonojakin. Pääasiassa onneksi hyviä.

Työnohjausten ”suurkuluttajana” olen tullut myös hieman kriittiseksi työnohjauksia kohtaan ja alkanut perusteellisemmin pohtia niitä kriteereitä, joilla sen minulle hyvän ohjaajan löytää. Keskeneräinen oma työnohjaajakoulutukseni on edelleen lisännyt tätä pohdintaa. Lisäksi heräsin miettimään onko se ”minulle hyvä” välttämättä se työryhmälle paras vaihtoehto vai miltä kantilta valinta tulisi suorittaa? Työnohjausprosessiin sitoudutaan pääsääntöisesti useammaksi vuodeksi joten valinta ei ole vähäpätöinen asia. Tulisiko ottaa se, joka ammatillisesti ja taitavasti kyseenalaistaa lähes kaiken itsestäänselvyytenä pitämäni ja sanomani? Vai olisiko paras se, joka osaa tukea minua juuri oikealla tavalla ja lisätä varmuuttani päätöksissäni ja työssäni? Mikä merkitys on henkilökemialla, pitääkö työnohjaajan kanssa tulla ”hyvin juttuun”… Onko kokemus työnohjaajan tärkein valintakriteerini vai mihin päätökseni tulisi pohjautua? Mikä merkitys on työnohjaajan ”suuntauksella”, ratkaisukeskeinen vai analyyttinen ohjaaja? Paljonko ohjauksesta kannattaa maksaa?

Vastauksia on yhtä monia kuin kysyjiäkin. Hyvä työnohjaaja on todella arvokas tuki työssäjaksamiselle ja työssä kehittymiselle. Valintaa ei kannata tehdä hätiköiden ja omat perusteet valinnalle kannattaa miettiä etukäteen. Itse päädyin ratkaisuun, jossa haastattelimme yhdessä koko työyhteisön kanssa kolme vaihtoehtoista ohjaajaa ja valitsimme heistä mielestämme meille soveltuvimman. Kriteerit mietimme etukäteen yhdessä. Emme ole katuneet valintaamme.

Sivukadun avopalvelu Oy:n työnohjaajat tulevat mielellään ja ilmaiseksi haastateltavaksenne ja toimeksiantoihin varataan aina koeaika, jonka aikana voi vielä harkita päätöstään. Soittamalla minulle, voimme jo alustavasti keskustella siitä mitä työonohjaukselta odotatte ja keitä kannattaisi haastatella. Lupaan, että huomaatte kun se oikea on löytynyt:)

Jyrki Jalassuo

Toiminnanjohtaja, työnohjajaopiskelija

Sivukadun Avopalvelu Oy

p. 040 – 5642859

Share This